torstai 8. huhtikuuta 2021

Testissä Brockamp ratsastushuopa

Ellin kanssa eilen ratsastustunnin päätteeksi.
Kuvan ottanut Sari Rikman.

Eilen illalla ratsastettiin vettä, räntää ja kelien runtelemaa kenttää uhmaten Kaviohovissa :). Tunnilla pääsin ensimmäistä kertaa testaamaan satulan sijaan Brockamp ratsastushuopaa. Huopasatula on perinteiseen satulaan verrattuna pehmeää materiaalia ja siitä puuttuu jalustimet. Voisin kuvitella sen tuntuvan hevosestakin miellyttävältä. 

Itselläni oli räntäkelin vuoksi suht liukkaat toppahousut jalassa, mutta hyvin piti huovan päällisosan mokkanahkainen pinta. Ei tuntunut, että liukuisi hevosen selästä alas, vaan tukevalta tuntui istunta. Tasapainoa tuli kyllä mietittyä vieläkin enemmän kuin perinteisessä satulassa, koska jalustimet puuttuvat ja pehmeä materiaali myötäilee hevosen liikkeitä perinteistä satulaa enemmän. Hyvää harjoitusta siis ja ilman muuta voisin uudelleenkin tällaista huopaa käyttää ratsastaessa. 

Kivaa oli taas Ellin kanssa mennä ja ihanaa, että saatiin nyt yksi yhteiskuvakin meistä tänne blogiin <3. Kirjoitinkin aikaisemmin, että tykkään Ellistä kovasti. Tämä pienikokoinen Suomenhevostamma ei ole ehkä se tallin "suurin ja komein" (eikä käsittääkseni tallin hevosten keskeisessä arvojärjestyksessä kovin korkealla), mutta työteliäs menijä ja selviytyjäluonne hän minusta on. Ehkäpä koen itse olevani hieman kuin "ihmismaailman Elli" ja samanhenkisyys johtuu siitä ;D. 

Loppuviikosta ratsastelut jatkuvat ja pääsen aloittamaan myös maastakäsittelykurssin, josta lisää sitten möyhemmin. Innolla jo odotan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

".. mut kaikki muut päivät mä elän"

Kolin upeita maisemia ihastelemassa jokunen vuosi sitten. Olen viime päivinä kuunnellut kävelylenkeillä Laura Närhen kappaleita. Useitakin m...